cnslogo50dpi.jpg (7460 bytes)

Personal genom tiderna

 

På denna sida hittar du namn på personer som under åren har tillhört den aktiva personalen inom Radio CNS. Jag har gått genom en hel del material men säkerligen finns det namn som saknas på den här listan, skulle du upptäcka någon som saknas så kontakta mig så lägger jag till verderbörande.

Här publiceras endast E-mail adresser till de som gett sitt godkännande. Glöm inte att tanken med denna lista bland annat är att underlätta kontakten inbördes så skriv ett mail till mig så kompletterar jag listan med just dina uppgifter. För att göra listan mer intressant så finns ett utrymme för varje person att skriva några rader om sig själv och vad man pysslade med i stora drag i föreningen. Komplettera gärna med vad du sysslar med idag. Skriv ett mail redan nu och lämna in dina uppgifter.

 Andersson, Jeanette

 


pe01799a.gif (1627 bytes)

Andersson, Stefan

stefan@radiocns.se

Jag började på CNS kring 1985 och började som så många andra med att hjälpa till vid fester och andra "happenings". Så småningom hamnade jag i CNS styrelse och gled in på teknik-biten och radioproduktion vid 1986. Har alltid tyckt om teknik och i synnerhet radioteknik så CNS hade mycket att erbjuda. Pysslade också en del med medlemsregistrering och var chef för Radio CNS datasektion :-) 

Kunde i radion avnjutas i sådana fantastiska produktioner som skivtrucken, tvärdraget m.m. Numera handlar det inte så mycket om radio för mig. Jag arbetar sedan ett antal år med IT. På senare år  jag arbetat på Cap Gemini, Primant, Ericsson och Hewlett Packard. Jobbar numera större delen av min tid på SonyEricsson i Lund


Bergqvist Eva-Lotta

 


Bondesson, Yvonne

 


Carlin, Anna

 


Dahlquist, Maria

maria@gazpacho.se

På CNS brukade jag svara i telefon... läste upp brev... och hjälpte till med festerna på Galaxy..:-)
 
Mitt roligaste minne från CNS-tiden kan jag inte avslöja eftersom det inte är rumsrent (!) men jag minns det som just en rolig tid! Kanske var det alla relationer som utvecklades som var roligast...
 
Nuförtiden är jag krögare, driver Gazpacho i Malmö, restaurang, catering & deli.
 


Ehsing, Håkan

 


Ekdahl, Jörgen

 


Ekström, Anders

 


Engström, Patrik

 


Eriksson, Helena

 


Fredriksson, Anders

anders@radiocns.se

Jag rekryterades som programledare 1986 och var verksam som sådan fram till slutet 1989. Var ordförande i föreningen de sista 2 åren. Hade dessutom bl.a. förmånen att tillsammans med Narve göra lördagsshowen "Tvärdraget", Malmös på den tiden hetaste radioprogram.....

Sommarsändningarna från Ribersborgsstranden och våra natt- och evenenmangssändningar.
Men allra roligast var naturligtvis alla kontakter med de tusentals medlemmar som gjorde våra sändningar möjliga genom att de var medlemmar i föreningen!

Jag slutade med radio helt år 2001 efter att ha varit verksam på div. kommersiella radiostationer. Arbetar numera som ombudsman på Metallindustriarbetareförbundets avdelning i Södra Skåne med förhandlingar och annan facklig verksamhet.


Gydenius, Cato

 


Hansson, Anita

 


Hansson, Janne

 


Hansson, Robert

 


Hernja, Vicky

 


Holmqvist, Nils

nisse.h@sydnet.net

Var med mellan 1982-1985 men flyttade sedan ifrån Malmö. Kände Yvonne som kände Per-Åke som startat upp det hela. Jobbade mest med att plocka fram skivor, svara i telefon, värva medlemmar och allt annat som skulle göras
Mina bästa minnen vara våra Fester både Interna samt de som vi ordnade på Boggie. Jobbar idag som säljare av utrustning till Restaurang branschen


Isberg, Pia

 


Jansson, Anna

 


Jönsson, Johan

 


Karlsson, Carin

 


Kruuse, Mikael

 


Källström, Torbjörn

 


Larsson, Per-Åke

 


Lenart, Bo

 


Lindsjö, Per

 


Lundberg, Lars

lasse.l@operamail.com

Jag var med från början och var DJ..... och husvagnsägare

Minns idag mest alla trevliga människor som man träffade och lärde känna.. jobbar idag inom bank i Löddeköpinge.


Lundin, Lotta

 


Majcen, René

 


Mårtensson, Maria

 


Narvell, Thorleif

narve@radiocns.se

Jag var under flera år Radio CNS Ordförande, var teknikchef, svarade i telefon , radiopratade, vände plattor, bråkade med dom jag kunde.

Minnen jag har från CNS-tiden är främst från sommaren 1983 när vi var på Ribban och hade över 300 personer på besök midsommarafton kl. 00.00 - vilket ÖS!! + Boggie-32 poliser - kravallhoten -1200pers inne!

Jobbar idag på Partnertech i Vellinge - vi producerar elektronik åt andra (OEM )


Narvell, Jeanette (f.d. Nilsson)

jeanette@radiocns.se

Första gången jag lyssnade på CNS var sommaren 1982. Det var den sommaren jag också träffade Narve för fösta gången. Var tom på besök nere på Ribban, 15 år gammal...Den 26 november 1982 var jag med och sa mina första ord i radion. Stammande och trevande...Sedan flöt åren på och min främsta uppgift var att förmedla de önskebrev som kom in till föreningen. Stundtals uppemot 100 varje vecka. Dessa skulle läsas genom och sedan plocka fram önskelåt och sammanställa i programmet. Läste också hälsningar tillsammans med Patric, ett uppskattat inslag precis som de "rundor" jag gjorde på stan med olika kollegor. Styrelseuppdrag så klart och under en period även kassör.

Det finns många roliga minnen, utan någon speciell turordning, Ribbansändningarna, nattsändningar, alla medlemsträffar mm mm

Efter sändningsslutet slöt jag mig till en annan förening. Friskis & Svettis där jag nu härjar fysiskt till musiken i stället! Ledar jympa 4 gånger i veckan. Först i Höllviken, numera i Malmö. 1990 gifte vi oss, jag och Narve och 1994 kom André. Arbetar med ekonomi på ett filmproduktionsbolag i Malmö. Vi hörs den 27 november!!


Nilsson, Jonas

jonas@radiocns.se

Pysslade med lite allt möjligt:  Tekniker för programmet Radio Syd, sände lite egna program, svarade i telefon, styrelseuppdrag, diverse administration, värvade nya och gamla medlemmar, läste hälsningar och mycket annat

Roligaste minnen är ribban på sommaren,  CNS-festerna och lyssnarna som ringde in till oss.

I dag är jag 2-barns pappa och sambo med Vicky (också från Radio CNS). Arbetar som Konsult inom Elkraftsområdet med bl. a. Transformatorer, Högspänningsbrytare och övrig elkraftsutrustning från spänningsområdet 0-440 kilovolt. Mycket mer hinner man knappast med med tanke på att familjen tar den största tiden av fritiden.


Olsson, Håkan

 


Persson, Robert

 


Römbo, Patric

 


pe01799a.gif (1627 bytes)

Strömberg, Nicklas

dunken@radiocns.se

Sände för en annan station från 1984 och hade bara sporadiska kontakter med Radio CNS, men sommaren 1986 anslöt sig även "min" station till CNS sommarsändningar på Ribban. Tyvärr blev det sista året som det tilläts radiosändningar från Ribban... förstår inte varför ;-)
Svarvade vinyl som DJ på dom sista CNS-festerna på Boogie, och tillbringade annars tiden nere i CNS-studion som den alltid lika anonyma skribenten "Mastermixer" som författade CNS interna månadsbrev.

Det bästa minnet jag har av CNS-tiden var ju sommaren 1986 på Ribban, också såklart Boogiefesterna när dom alltid lika uppfinningsrika filurerna (ingen nämnd) kom på idéer som att koppla ihop Boogies ventilationssystem (stooor apparat i garderoben) med en rökmaskin vilket resulterade i att halsdukar, mössor och vantar sögs in i fläktarna... eller att hälla läsk i ismaskinen... det var det sista den maskinen gjorde...

Nuförtiden jobbar jag som inköpare av IT-relaterade prylar på ett telekommunikationsföretag, och sidanom det har jag en egen firma som frilansande ljudtekniker och jobbar en hel del med sportsändningar åt bland annat CanalPlus, SVT, TV4, Kanal 5 med flera.


Hodgson , Annika (fd Svensson)

annika@yellowhouse.se

Blev medlem 1983 och efter ett par CNS-fester och troget radiolyssnande blev jag aktiv medarbetare på våren 1984. Mina främsta bedrifter i sändning bestod av ett par Lady's Night tillsammans med Jeanette under hösten -84 och senare lite hälsningsläsande, men jag fanns mest på plats i växeln för att
ta emot hälsningar och önskningar. Var väl inte direkt radioröstmaterial....


Stod också i garderoben vid oräkneliga CNS-fester, och var med på åtminstone en Motormässa (gnuggade CNS-loggor på solglasögon - kommer ni ihåg?). Hjälp, så roligt vi hade! Roligaste CNS-minnen - hm, svårt, så mycket att välja på - men kanske att jag träffade min bästis Anette (medlem 3000!) och min dåvarande pojkvän, Bosse Lenart, för första gången på CNS-fester. Annars är det nog just stämningen i studion vid sändningarna som är bästa minnet.

Jag är numera journalist och dessutom ganska nybliven nollåtta


Westinger, Claes

 


Williams, Marie

 


Åkesson, Jenny

 


Östling, Ingela

Ett av mina bästa & roligaste minne från CNS tiden var när vi skulle intervjua MamasBarn med Marie Fredriksson och Micke ”Syd” Andersson i spetsen. Konserten drog inte speciellt mycket folk men vi liftade med Micke genom stan och jag fick av misstag hans scenbrallor med mig från bilens baksäte. (hm…undrar om det egentligen var ett misstag…?)